Græstag – få et CO2-neutralt sedumtag

Grønne tage i pagt med naturen og klimaet

Drømmer du om et græstag i harmoni med naturen og klimaet? Min virksomhed NFtagdækning laver blandt andet græstage lige efter dine ønsker. Et græstag bliver også kaldt for sedumtag, og de bliver typisk brugt på et sommerhus eller et shelter, men der er flere, som også vælger det til en helårsbolig.

Græstage er smukke og i harmoni med naturen, men de er også klimavenlige, fordi de er CO2-neutrale. Jeg lægger det fine grønne tag enten på en konstruktion enten uden hældning eller med en lav hældning, som kan være op til 30-32 grader. Jeg udfører tagarbejde som dette i blandt andet Holbæk, Nørre Asmindrup og Nykøbing Sjælland samt adskillige andre steder.

Optager nedbør og holder på varmen

Et grønt tag er en tagbelægning, som består af planter. Mine grønne tage laves med stenurter, også kaldet for sedum, som et populært valg til det grønne tag.

Fordelen ved et grønt tag er, at det er meget miljøvenligt. Fremstilling af grønne tage kræver ikke lige så megen energi som andre tagmaterialer. Dertil kommer, at planter optager CO2 og omdanner det til ilt. Dette resulterer i at taget bliver CO2-neutralt.

En anden fordel er, at grønne græstage optager store mængder nedbør. Dermed bliver kloakken aflastet. Samtidig virker græstaget kølende om sommeren, mens det holder på varmen om vinteren.

Et græstag - hvordan?

Grønne tage var meget udbredt frem til 1600-tallet, men dengang bestod de er af græstørvsplader, som lå på et underlag af birkebark.

I dag har de en anden opbygning, som består af jord og græs eller stenurter. Det ligger på en vandtæt membran samt en rodfast membran eller tagpap, der sikrer, at rødderne ikke vokserne ned i tagkonstruktionen. Derudover bliver der lagt et armeringsnet, så taget ikke glider ned. Så man ikke på ingen måde frygte at taget ikke er et lige så godt valg som andre slags tage.

Få et uforpligtende tilbud på et græstag

Kontakt mig endelig, hvis ønsker at snakke om, hvordan et græstag kunne være en mulighed for dig. Jeg kommer gerne ud for at se nærmere på dit hus og for at få en snak om fordele og ulemper. Efter dette kan jeg lave et uforpligtende tilbud med en god pris for et nyt klimavenligt græstag. 

Indhent et gratis tilbud på dit næste tagprojekt

Udfyld formularen her på siden - det tager højst 5 minutter. Derefter kontakter jeg dig med et prisoverslag på dit ønskede tagprojekt.​

 
 
 
Vedhæft evt. filer *
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Tagdækker med 10 års erfaring

NFtagdækning

​CVR: 40781447

Mine kerneområder

Kontakt os

Gl. Nykøbingvej 121

4572 Nørre Asmindrup - Find vej

​Tlf.: 26 86 46 17

E-mail: nftagdaekning@gmail.com​